domingo, 30 de agosto de 2009

Festivalul Medieval Suceava-2009. Palarii si Marii

****Habar nu am cum vechii locuitori ai acestei cetati se festivaleau pe vremea lor. Tin sa cred ca ce a fost,a fost o parodie. O paradoie facuta de oficilaitati pentru imagine publica. Au venit cavaleri de la Medias, din tara Barsei,s-au jucat cu focul,de-a turnirul si au dansat dansuri medievale,garantat straine de aceasta cetate.

****Apoi, la intrare era un ins care incasa cu 5 lei tot ce misca,noroc ca armasarii au avut alta intrare. Cat e ziua de lunga lumea s-a festivalit si omul a incasat,basca cei care ieseau la terasele din jur,pline din abundenta de preturi piparate, si pierdeau din greseala biletul mai plateau odata.

****In spatele locului de unde am facut filmuletul se afla locul unde odata era Cetatea Sucevei,un site arheologic stapanit de cativa intreprinzatori care si-au facut crame si baruri si discoteci. Istorie ingropata adanc sub tapuri de bere si gratare de mici,basca se ridica si un cartier rezidential acolo. Mai sunt seara trei discoteci care se sufoca una pe alta in care miresele vin furate la cetatea eterna a Sucevei pentru ultimul dans ca fecioare sau ca mioare,ca nu sunt medic ginecolog.

****E atata bataie de joc in tara asta de tara asta incat parca imi vine sa iau fiecare piatra din zidul cetatii si sa arunc in capul oficialitatilor. dar oare imi ajung pietrele,cate cetati ar trebui sa distrug?

****Una peste alta lumea respira curat,se clateste in fiecare dimineata pe gura si se lanseaza in pasi de dans in marele festival medieval. Domnilor organizatori,Cetatea Sucevei avea altfel de dansuri. Cetatea Sucevei nu a avut parte de liniste si petreceri. In cetatea Sucevei multe s-a intamplat dar nicodata,cred, nu s-a dansat polci si dansuri sofisticate ca la curtile D´Anjou.

No hay comentarios:

Publicar un comentario